Facebook Menjana Keewangan sambil belajar untuk mendapat Ijazah Antarabangsa - Lithan Skip to Content

Web Content Display Web Content Display

Menjana Keewangan sambil belajar untuk mendapat Ijazah Antarabangsa

 • Lihat dan Sertai progeam ijazah sambal bekerja kami yang memberikan pengalaman kerja selama 36 bulan sebelum tamat pengajian.

   

  Click here to view the page in English.

   

  Sama seperti semua graduan SPM atau STPM, anda mungkin akan membuat keputusan terbesar dalam hidup anda untuk meneruskan pendidikan universiti. Malangnya, ini boleh menjadi kesilapan yang mahal untuk anda.

   

  Adakah menghabiskan 4 tahun ke depan dalam hidup anda yang terkunci dalam pendidikan universiti pilihan terbaik anda?

   

  Dilihat oleh kementerian penyelidikan pendidikan baru-baru ini, mendapatkan ijazah tidak lagi menjamin anda pekerjaan yang baik untuk memulakan karier anda. Di Malaysia, hanya 53% mendapat pekerjaan dalam tempoh enam bulan selepas tamat pengajian mereka dari universiti. Walaupun anda cukup bernasib baik untuk mendapatkan pekerjaan, lebih daripada separuh mendapat kurang daripada RM 2,000 sengsara sebulan.

   

  Mari berkongsi dengan anda mengapa universiti akademik tradisional tidak berkesan dalam membangunkan graduan yang relevan industri yang diperlukan oleh majikan.

   

  Mula-mula, mendapat kerjasama dalam konsep teori pembelajaran universiti selama 3-4 tahun tanpa pertunangan dengan dunia luar dengan jelas tidak akan membangunkan graduan dengan kemahiran dan kemahiran berkomunikasi yang relevan yang diperlukan oleh industri. Dalam ekonomi digital yang berkembang pesat hari ini, apa sahaja yang anda pelajari kemungkinan besar akan ketinggalan zaman apabila anda lulus.

   

  Di samping anda membazir hampir empat tahun hidup anda, anda juga akan dikenakan hutang dengan yuran pengajian tinggi (RM 70,000 secara purata) untuk ijazah antarabangsa. Di Malaysia, 97% daripada graduan gagal membayar pinjaman pelajar.

   

  Kami percaya penerapan pengajaran adalah jawapan kepada ketidakcekapan pendidikan akademik tradisional.

   

  Penerapan luas penggunaan model pendidikan di Switzerland telah mengakibatkan tenaga kerja mereka berada di ranking yang paling kompetitif di seluruh dunia oleh indeks daya saing bakat global (GTCI) 2018.

   

  Program pembelajaran diterapkan Lithan yang disampaikan dalam mod kerja-kerja menyediakan graduan dengan pengalaman praktikal dan juga gelar yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Bakat kami adalah bersedia pada masa depan dengan kemahiran digital dan bersedia dengan kemahiran komunikasi dan kolaborasi global.

   

  Terdapat 3 fasa untuk program pengajian kerja kami.

   

  Sebelum kami berkongsi dengan anda semua nilai hebat yang diberikan oleh program ini, kami memerlukan anda untuk menyedari sepenuhnya tentang perjalanan yang diperlukan. Program ini bertenaga, bermakna pembelajaran anda sangat sengit dan tidak mudah. Anda perlu komited untuk sepenuh masa, 0900 jam hingga 1800 jam, jadual kerja harian belajar dengan percutian percutian terhad di antara. Selamat datang ke dunia nyata!

   

  Dalam pendidikan diterapkan, pembelajaran adalah kerja dan kerja adalah pembelajaran. Anda akan memulakan perjalanan anda memperoleh kemahiran praktikal di kem boot pengekodan intensif kami (6 bulan dengan STPM atau 12 bulan dengan SPM). Dari sana, anda akan menyertai tenaga kerja sepenuh masa dan belajar melalui kerja. Pada masa anda menamatkan pengajian, anda akan mendapat sehingga 3 tahun pengalaman bekerja untuk membenarkan bayaran yang lebih tinggi daripada rakan akademik anda yang tidak bekerja sehari dalam hidup mereka dan baru sahaja mula mencari pekerjaan.

   

  Kami yakin bahawa program kami akan membantu anda mendapat pekerjaan yang tinggi sebelum tamat pengajian anda. Kami bersedia memberi anda pinjaman tanpa faedah yang hanya akan dibayar secara ansuran setelah anda memperoleh pekerjaan dengan sekurang-kurangnya gaji RM 3,000 sebulan. Dengan keupayaan untuk memperoleh pendapatan sehingga 3 tahun semasa belajar, kami menjangkakan bahawa anda akan dapat membayar balik pinjaman pelajar sebelum tamat pengajian anda. Akibatnya, pada akhir perjalanan pendidikan anda akan dapat berjalan kaki dengan ijazah bebas hutang.

   

   

Web Content Display Web Content Display

Tinggalkan butiran anda dan kami akan menghubungi anda

 

Web Content Display Web Content Display

Masalah pendidikan tradisional

Web Content Display Web Content Display

Program pembelajaran kerja Lithan
Intensif di Kampus Bootcam

6 -12 bulan di kampus bootcam untuk mendapatkan pengetahuan, mempelajari kemahiran dan mengembangkan kebolehan untuk industri ICT.


Pada akhir bootcam 6 - 12 bulan ini, anda akan dapat kod dalam HTML, CSS, JavaScript, J-Query, Ajax, Python, MongoDB. * Pengalaman kerja dicapai melalui projek dunia simulasi untuk mempersiapkan On- latihan-Job.

 

Anda akan mempelajari topik berikut:

 

- Kemahiran Komunikasi dan Keterampilan untuk IT
- Sistem Komputer
- Analisis dan Rekabentuk Sistem
- Pemrograman Berorientasikan Objek
- Reka Bentuk Pangkalan Data
- Senibina Sistem Komputer
- Pengubahsuaian Pelanggan Halaman Halaman Web
- Analisis Data dan Reka Bentuk
- Pengeluaran Laman Web
- Bahasa Inggeris
 

* Bahasa pengekodan yang diajar boleh berubah mengikut keperluan industri.

Latihan On-the-job

Program pembelajaran kerja Lithan disokong oleh Bakat Lithan sebagai Skim Perkhidmatan, di mana kita menempatkan pelajar dan bakat yang mahir ke dalam inkubator kemahiran.

 

Enam bulan pertama akan menjadi magang untuk mendapatkan pengalaman kerja awal ketika menerima gaji internship yang dianjurkan sebesar RM 600 / bulan. ^

 

Selepas itu, bergantung kepada prestasi anda semasa latihan, syarikat itu boleh menggaji anda selama 12 bulan lagi sebagai pekerja pada kadar yang disyorkan sebanyak RM 1,500 / bulan. ^ Pelajar dapat mempertajam kemahiran mereka semasa perjalanan pembelajaran sambil bekerja dengan mentor dalam projek industri rentas negara.

 

Pada akhir 18 bulan latihan On-the-Job ini, anda akan dapat kod dalam Java, .NET, API, Agile development. *

 

Anda akan mempelajari topik berikut:

- Pengaturcaraan
- Rangkaian
- Amalan Profesional
- Reka Bentuk dan Pembangunan Pangkalan Data
- Keselamatan
- Menguruskan Projek Pengkomputeran yang Berjaya
- Lifecycle Pembangunan Perisian
- Reka Bentuk dan Pembangunan Laman Web
- Penyelidikan Komputasi
- Perisikan Perniagaan
- Prototaip
- Antaramuka Pemrograman Aplikasi
- Pembangunan Aplikasi
- Sistem Pengurusan Pangkalan Data
- Pemrograman Lanjutan
- Bahasa Inggeris

 

Lengkapkan pengajian separuh masa untuk akreditasi ke arah darjah yang ditawarkan oleh universiti diiktiraf di peringkat antarabangsa.

 

^ Imbuhan latihan On-the-Job adalah berdasarkan kebolehan inkubator kemahiran.

* Bahasa pengekodan yang diajar boleh berubah mengikut keperluan industri.

Pekerjaan sepenuh masa

Dengan kemahiran dan pengalaman yang terbukti, anda kini bersedia untuk memulakan kerja sepenuh masa semasa anda melanjutkan pengajian separuh masa selama 18 bulan ke depan.

 

Lengkapkan pengajian separuh masa untuk Ijazah Top-up dengan universiti tempatan atau asing.

 

Sebagai alternatif memilih laluan masuk langsung ke Victoria University, Australia untuk Sarjana Muda Teknologi Maklumat atau ke University of Bedfordshire, United Kingdom untuk Kejuruteraan Perisian BSc (Kepujian).

Web Content Display Web Content Display

Kerjaya perisian dan inkubasi kemahiran
Pembina Web Stack Penuh

Bukan rahsia lagi bahawa Pembangunan Web adalah bidang yang sangat baik; industri semasa memerlukan profesional mahir; Kemahiran Pembangunan Web Stack Penuh adalah permintaan; dan Pengembang Web Stack Penuh menerima gaji tinggi.

 

- Full Stack Development di kedudukan # 1 oleh Indeed's Best Jobs of 2017
- Pemaju Web Stack Penuh berkuatkuasa sehingga RM 54,907 / tahun. - Payscale 2018

 

Kerjaya anda sebagai Pemaju Web Lumpuh Penuh memerlukan anda menjadi kompeten dalam pembangunan back-end dan front-end. Pada bahagian hadapan, pemaju web tumpukan penuh menggunakan kombinasi HTML, CSS, dan JavaScript untuk membina segala sesuatu yang dilihat dan berinteraksi dengan pengguna di laman web. Di belakang mereka membangunkan aplikasi, pelayan, dan pangkalan data yang membentuk struktur asas tapak web. Program pembelajaran kerja Lithan membolehkan anda mengasah kemahiran anda dalam bidang-bidang ini menjadikan anda seorang yang dicari oleh industri.

Pendekatan inkubasi kemahiran

Dengan transformasi digital pesat dalam landskap global, majikan sentiasa mencari bakat yang mahir secara digital. Program pembelajaran kerja Lithan menghasilkan kecekapan dan kemahiran yang dicari oleh majikan.

 

Lithan telah bekerjasama dengan inkubator kemahiran untuk menyediakan latihan On-the-Job untuk pelajar kami. Kami menyediakan sokongan berbimbing untuk pelajar untuk menajamkan kemahiran mereka dan memperoleh pengalaman kerja dalam projek-projek industri. Pelajar akan bekerja di projek industri dengan sama ada di dalam syarikat tempatan atau dari syarikat asing. Bekerja sebagai bakat global dalam persekitaran yang diedarkan, pelajar juga dapat memperoleh pengalaman dalam komunikasi silang budaya dan eksekusi projek antarabangsa.

Menyertai inkubator kemahiran

Berikut adalah beberapa inkubator kemahiran yang kami sertai:

 

Blue Stone - Blue Stone adalah sebuah syarikat IT Services and System Integration di Myanmar dengan sekumpulan profesional yang berpengalaman, diselaraskan sepenuhnya dengan standard perniagaan antarabangsa dan komited untuk memberikan perkhidmatan yang memenuhi syarat kepada pelanggan dari semua industri

 


Digital Dots - Titik digital menawarkan pelbagai perkhidmatan kreatif dan pemasaran. Mereka meliputi pelbagai perkhidmatan yang termasuk reka bentuk web, pembangunan web dan pemasaran digital.

 


mspiral - mspiral terdiri daripada beberapa pemaju dan pereka terkemuka di Myanmar, dengan pengalaman antarabangsa. Mereka belajar dari setiap pelanggan dan terus berkembang dengan pembangunan kemahiran dalaman oleh pakar antarabangsa.

Web Content Display Web Content Display

Yuran pengajian, Kemasukan dan Pembiayaan
Yuran pengajian

Program pembelajaran Kerja Lithan membolehkan pelajar kami bebas daripada hutang sebelum tamat pengajian.

 

Yuran pengajian: RM 36,000

 

Lithan menawarkan pinjaman belajar tanpa faedah kepada pelajar.

 

Pembayaran balik pinjaman bermula apabila anda mula memperoleh lebih dari RM 3,000 / bulan.

Kemasukan

Lithan's Work-study programme has the following entry criteria:

 

Minimum age: 16
Minimum education level: Grade 10 or equivalent
Minimum English proficiency: IELTS 5.5 or equivalent

 

Learners should prepare the following documents:

 

National ID
Highest Education Certificate
Any other supporting documents that may support the application process

 

Only Malaysian Citizens and Permanent Residents can join.

Pelaburan Pendidikan Rendah

Program ini berpotensi membayar untuk dirinya sendiri. Lithan menganggarkan potensi pendapatan anda sehingga RM 75,600 akan melebihi yuran pengajian sebanyak RM 72,000.

 

 

Dengan merujuk kepada carta, pelajar perlu membayar RM 1,200 / bulan selama 30 bulan. Dengan skim pinjaman kajian Lithan, pelajar hanya perlu membayar 50% daripada yuran pengajian untuk 18 bulan pertama program pengajian kerja, mengurangkan pengeluaran kewangan mereka. ** Pelajar dikehendaki memulangkan pinjaman belajar setelah memperoleh lebih dari RM 3,000 / bulan.

 

Ditambah dengan pendapatan selepas 18 bulan pertama, pelajar akan mempunyai aliran tunai bersih positif setelah menyelesaikan ijazahnya. +

 

* Anggaran kos ijazah tinggi berdasarkan RM 36,000

** Pelajar perlu mendapatkan sekurang-kurangnya Lulus Bahasa Inggeris dan Matematik untuk memenuhi syarat untuk pinjaman pelajaran.

^ Semua gaji dianggarkan berdasarkan kemahiran pelajar dan keadaan pasaran.

+ Carta di atas adalah rujukan mengenai potensi keuntungan oleh pelajar yang dikenakan gaji yang ditetapkan

yang diberikan oleh majikan.

Web Content Display Web Content Display

Testimoni
Testimoni Pelajar

 

 

 "There's no typical classroom learning. I can get personalised mentoring from industry practitioners. I can access my tutors anytime, from home or from campus, at my own time. ... I am very confident that my career will improve after learning in Lithan." 

-Pelajar di Lithan Myanmar

Majikan Testimoni

 

 

 

"I think it’s a benefit for everybody involved to join with Lithan. Its a benefit for us, it’s a benefit for Lithan and actually also the students who are studying there who get good on the job training."

- Thomas Feichter, Pengarah Urusan, Mspiral